BOTKYRKABOR

Botkyrkabor i media: 


Foto: Carlos Zaya

En bok. En utställning. 17 liv.

Livet är en kamp. För personlig framgång, kärlek, ett tryggare samhälle. Mot sjukdom, förlust, ensamhet.

Kamp är allmänmänskligt, något som förenar oss alla. På samma gång är varje enskild kamp unik.

Botkyrkabor är ett projekt där 17 personer i Botkyrka kommun delar med sig av sin personliga livsberättelse på temat kamp. Tanken är att lyfta livsberättelser från människor i olika skeenden av sina liv, med olika bakgrund och från olika delar av kommunen.

Botkyrka är en av Sveriges största kommuner, med närmare 91 000 invånare (2016). Kommunen består av radhusområden, villaområden, industriområden, miljonprogram, sjöar, åkrar och skog. Människorna här är konstnärer, entreprenörer, forskare, undersköterskor, lärare och hantverkare. Över hälften av invånarna är första eller andra generationens invandrare. De kommer från Irak, Turkiet, Chile, Finland, Kiruna eller har kanske bott i Botkyrka i hela sina liv.

Kommunen är en guldgruva av svindlande livsberättelser.

Projektet Botkyrkabor handlar framförallt om människor. Människor som är förebilder för andra, som satsat på sina drömmar, som sörjt, flytt från krig, suttit fängslade, upplevt kärlek vid första ögonkastet eller försökt bygga ett tryggare samhälle. Jag tror att berättelser som dessa kan göra oss mer ödmjuka inför våra medmänniskor och ge oss perspektiv på tillvaron. De kan få oss att förundras över hur fantastiskt, men också grymt, livet kan vara. Jag tror att om vi tar vi del av hur andra människor har vuxit, växer vi också själva som människor.

/ Josefin Branzell Hertz, projektledare

Projektet Botkyrkabor resulterade i en tryckt bok (intervjuer och foton) och en utställning som ägde rum på Botkyrka konsthall i september-oktober 2017. Se fotografen Carlos Zayas bilder härProjektet har genomförts med stöd från Kreativa fonden i Botkyrka. 

Vill du köpa boken BOTKYRKABOR? 175 kronor exkl. frakt (finns också att hämta i Tullinge). Mejla botkyrkabor@gmail.com och gör din beställning!

Mejla: botkyrkabor@gmail.com


En reaktion på “BOTKYRKABOR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *